Társadalmi felelősségvállalás

Társadalmi felelősségvállalás

 

Társadalmi felelősségvállalásunkhoz kapcsolódó tudatos, tervezett tevékenységünket  a kultúra, az oktatás és a sport különböző területeire fókuszáljuk. Ezen kívül eseti, "az élet szülte" helyzetekben rendszeres erőfeszítéseket teszünk - az elsősorban gyermekkorú - betegek gyógyulásának elősegítése, életkörülményeinek javítása érdekében.

 

Tevékenységünk fontos eleme, hogy nem "csak" és kizárólag pénzeszközökkel, hanem kétkezi, személyes közreműködésünkkel, hitünkkel, "szívünkkel" is szerepet vállalunk támogatott célkitűzéseink megvalósulásában.

Friss híreink
E-igazságszolgáltatási gyakorlatok Európában

E-igazságszolgáltatási gyakorlatok Európában

 

Az igazságszolgáltatás működésének átszervezése, az innovatív információ-technológiai megoldások bevezetése fontos kérdés az Európai Unióban, hiszen az igazságszolgáltatás működése közvetlenül hat a polgárok életére és biztonságérzetére is.

 

A terület adminisztrációjának átszervezése és fejlesztése magasabb színvonalú e-kormányzati szolgáltatásokat eredményez az állampolgárok számára.


 

Öregedő társadalmak, átalakuló nyugdíjrendszerek

Öregedő társadalmak, átalakuló nyugdíjrendszerek

 

A világ nyugdíjrendszereinek két, napjainkban jellemző jelenségre mindenképp megoldást kell találnia: egyrészt a folyamatosan növekvő várható élettartam, másrészt a gazdaságilag fejlett társadalmak elöregedő népességéből fakadó kihívásokara kell választ adni.

 

Jelenleg a gazdag országokban 3-5 aktív korúra jut egy nyugdíjas, a becslések szerint 40 év múlva ez 1-2-re fog csökkenni. Magyarországon körülbelül 1,3-1,4 a járulékfizetők és a nyugdíjasok aránya, valamint nagyon alacsony a gyermekszám, ezért a nyugdíjrendszer átalakítása aktuális és komplex feladat.