Szervezetfejlesztés

Szervezetfejlesztés

 

A szervezetfejlesztés a legfelső menedzsment szintjén támogatott, hosszú távú erőfeszítés arra, hogy javítsuk a szervezet problémamegoldó és megújulási folyamatait.

A szervezetfejlesztés kiemelten szenzitív szolgáltatási terület a vezetési tanácsadásban. Komplex módon kezeli és a rögzített stratégiával összhangban hajtja végre a fejlesztési feladatokat, melyek nem az organigramm átrajzolásáról szólnak, hanem a teljes szervezeti működés irányultságának befolyásolását tűzik ki célul. A feladat egy több száz fős szervezet esetében egy teherhajó fordulásához hasonlítható: minden lépést előre meg kell tervezni, mert végrehajtásuk bizonyos tehetetlenségi fokkal bír.

Konkrét tankönyvi definíció alapján a szervezetfejlesztés "tervszerű, a szervezet egészére kiterjedő, felülről szervezett törekvés, amely a szervezet hatékonyságának és életképességének növelését célozza a szervezeti folyamatokba való tervszerű beavatkozás útján, magatartástudományi ismeretek felhasználásával".

 

 

Megközelítésmódunk szerint a szervezetfejlesztési szolgáltatásaink végrehajtása szorosan illeszkedik a szervezeti stratégiához (bizonyos esetekben annak egy akciótervi eleme) mindamellett, hogy a hatékony végrehajtáshoz elengedhetetlennek tartjuk a folyamatmenedzsment elemek alkalmazását. Tehát a szervezetfejlesztés stratégiavezérelt szolgáltatás, amelynek végrehajtása szinergiában van a folyamatok vizsgálatával, újraszervezésével.

Szolgáltatásunk eredményeként többek közt a szervezeti struktúra és kultúra valós összehangolása érhető el, a változásban érintettek megnyerésével.

Szolgáltatási területeink:

  • szervezeti stratégiából levezethető intézkedések megfogalmazása;
  • döntési folyamatok kialakításának támogatása;
  • vezetők és beosztottak működési kereteinek rögzítése;
  • szervezeti és működési szabályzat kidolgozása;
  • részteles működési folyamatok definiálása;
  • értékelési, minősítési rendszer kidolgozása;
  • kommunikációs eljárások kialakítása;
  • kapcsolódó hatásvizsgálatok készítése.

 

 

 

Friss híreink
E-igazságszolgáltatási gyakorlatok Európában

E-igazságszolgáltatási gyakorlatok Európában

 

Az igazságszolgáltatás működésének átszervezése, az innovatív információ-technológiai megoldások bevezetése fontos kérdés az Európai Unióban, hiszen az igazságszolgáltatás működése közvetlenül hat a polgárok életére és biztonságérzetére is.

 

A terület adminisztrációjának átszervezése és fejlesztése magasabb színvonalú e-kormányzati szolgáltatásokat eredményez az állampolgárok számára.


 

Öregedő társadalmak, átalakuló nyugdíjrendszerek

Öregedő társadalmak, átalakuló nyugdíjrendszerek

 

A világ nyugdíjrendszereinek két, napjainkban jellemző jelenségre mindenképp megoldást kell találnia: egyrészt a folyamatosan növekvő várható élettartam, másrészt a gazdaságilag fejlett társadalmak elöregedő népességéből fakadó kihívásokara kell választ adni.

 

Jelenleg a gazdag országokban 3-5 aktív korúra jut egy nyugdíjas, a becslések szerint 40 év múlva ez 1-2-re fog csökkenni. Magyarországon körülbelül 1,3-1,4 a járulékfizetők és a nyugdíjasok aránya, valamint nagyon alacsony a gyermekszám, ezért a nyugdíjrendszer átalakítása aktuális és komplex feladat.