Projektmenedzsment

Projektmenedzsment

Napjainkban valamennyi szervezet - működjön az akár az üzleti, akár az állam- és közigazgatási szférában - legfontosabb fejlesztéseit projekt alapon valósítja meg. A fejlesztési projektek - értelemszerűen - nem képezik a napi tevékenység részét. Így a célok eléréséhez, a projekt sikeres lebonyolításához sok esetben nem áll rendelkezésre a megfelelő projektvezetési technikával, projektmenedzselési módszertannal, a szükséges mértékű gyakorlati tapasztalattal vagy speciális szaktudással rendelkező munkatárs.

Az L-IT Group szakértői több száz projekten szerzett, gyakorlati tudással rendelkeznek a projektmenedzsment területén. Munkatársaink részt vettek több, párhuzamosan futó, országos hatókörű projekt egyidejű, komplex menedzselésében mind az üzleti, mind az állam- és közigazgatási szférában. Projekt- és programmenedzsment szolgáltatásunk keretében nagy tapasztalattal rendelkező csapatot vagyunk képesek biztosítani mind a projektvezetési, mind a projektirodai feladatok ellátására.

Projekt- és programmenedzsment módszertanunkba folyamatosan beépítjük a különböző projektek gyakorlati tapasztalatait, így ügyfeleink részére korszerű, a napi kihívások során kipróbált szolgáltatást biztosítunk a projekt teljes életciklusa során: a projektelképzelés felmerülésétől, a projektek tervezésén át, a projektek adminisztratív lezárásáig.

Friss híreink
E-igazságszolgáltatási gyakorlatok Európában

E-igazságszolgáltatási gyakorlatok Európában

 

Az igazságszolgáltatás működésének átszervezése, az innovatív információ-technológiai megoldások bevezetése fontos kérdés az Európai Unióban, hiszen az igazságszolgáltatás működése közvetlenül hat a polgárok életére és biztonságérzetére is.

 

A terület adminisztrációjának átszervezése és fejlesztése magasabb színvonalú e-kormányzati szolgáltatásokat eredményez az állampolgárok számára.


 

Öregedő társadalmak, átalakuló nyugdíjrendszerek

Öregedő társadalmak, átalakuló nyugdíjrendszerek

 

A világ nyugdíjrendszereinek két, napjainkban jellemző jelenségre mindenképp megoldást kell találnia: egyrészt a folyamatosan növekvő várható élettartam, másrészt a gazdaságilag fejlett társadalmak elöregedő népességéből fakadó kihívásokara kell választ adni.

 

Jelenleg a gazdag országokban 3-5 aktív korúra jut egy nyugdíjas, a becslések szerint 40 év múlva ez 1-2-re fog csökkenni. Magyarországon körülbelül 1,3-1,4 a járulékfizetők és a nyugdíjasok aránya, valamint nagyon alacsony a gyermekszám, ezért a nyugdíjrendszer átalakítása aktuális és komplex feladat.