Pályázatmenedzsment

Pályázatmenedzsment

A sikeres projektlebonyolításhoz az alapos szakmai előkészítés mellett a szükséges pénzügyi források megalapozott feltárása, és azok lekötése is alapfeltétel. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a szervezetek a fejlesztési költségeiket megtizedelték, a közigazgatásban a fejlesztésekre csak elvétve használható fel költségvetési forrás.

A szervezeti stratégiák részeként meghatározott célkitűzések, projektek finanszírozásához mind az üzleti vállalkozások, mind a közigazgatás számára megoldást jelentenek az európai uniós fejlesztési források.

Szakértőink sikeresen működtek közre az Új Magyarország Fejlesztési Terv Elektronikus Közigazgatás Operatív Programjában elsőként lezárt projekt pályázati koordinációjában, illetve közvetlen brüsszeli finanszírozású projektek pályázatmenedzsmentjében is.

Pályázatmenedzsment szolgáltatásunk a teljes projekt életciklust lefedi a projektötletek felmerülésétől kezdődően a projekt záró elszámolásáig.  Cégünk szakértői az elmúlt években több milliárd forint összköltségvetésű projektek sikeres pályázati lebonyolításában és zárásában működtek közre, amelyek kapcsán sem pályázati szabálytalanság, sem visszafizetési kötelezettség nem merült fel.

 

Pályázatmenedzsmenthez kapcsolódó szolgáltatásaink:

 

 • szervezeti stratégiából levezethető projektjavaslatok meghatározása;
 • projektjavaslatokhoz kapcsolódóan pályázati lehetőségek feltárása;
 • pályázati dokumentáció összeállítása;
 • az Európai Unió, az Irányító Hatóságok és a Közreműködő Szervezetek igényeinek megfelelő megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése;
 • a projektjavaslatok befogadásához, támogatásához szükséges egyeztetések szakértői támogatása;
 • konzorciumi megállapodások előkészítésének szakmai támogatása;
 • támogatási szerződések megkötését megelőző szakértői tanácsadás;
 • pályázat belső lebonyolításához kapcsolódó szabályzatok kidolgozása;
 • előrehaladási jelentések és a támogató szervezetek elvárásainak megfelelő riportok készítése;
 • közbenső ellenőrzések sikeres lebonyolításának támogatása;
 • projektek záró elszámolásának szakértői támogatása;
 • fenntartási időszakhoz kapcsolódó szabályzatok elkészítése.
Friss híreink
E-igazságszolgáltatási gyakorlatok Európában

E-igazságszolgáltatási gyakorlatok Európában

 

Az igazságszolgáltatás működésének átszervezése, az innovatív információ-technológiai megoldások bevezetése fontos kérdés az Európai Unióban, hiszen az igazságszolgáltatás működése közvetlenül hat a polgárok életére és biztonságérzetére is.

 

A terület adminisztrációjának átszervezése és fejlesztése magasabb színvonalú e-kormányzati szolgáltatásokat eredményez az állampolgárok számára.


 

Öregedő társadalmak, átalakuló nyugdíjrendszerek

Öregedő társadalmak, átalakuló nyugdíjrendszerek

 

A világ nyugdíjrendszereinek két, napjainkban jellemző jelenségre mindenképp megoldást kell találnia: egyrészt a folyamatosan növekvő várható élettartam, másrészt a gazdaságilag fejlett társadalmak elöregedő népességéből fakadó kihívásokara kell választ adni.

 

Jelenleg a gazdag országokban 3-5 aktív korúra jut egy nyugdíjas, a becslések szerint 40 év múlva ez 1-2-re fog csökkenni. Magyarországon körülbelül 1,3-1,4 a járulékfizetők és a nyugdíjasok aránya, valamint nagyon alacsony a gyermekszám, ezért a nyugdíjrendszer átalakítása aktuális és komplex feladat.